Competiţii
Competiția sportivă reprezintă forma de organizare a întrecerii între sportivi, având ca scop principal compararea performanțelor în conformitate cu regulamentul de competiție și arbitraj, principiul șanselor egale pentru fiecare.

Valorificarea capacității de performanță este elementul central al competițiilor sportive însă de o importanță deosebită este dimensiunea psiho-sociologică care contribuie la dezvoltarea și valorificarea tuturor proceselor psihice: motivația, afectivitatea, atenția, voința, gândirea, capacitatea de adaptare, comunicarea și limbajul.

Astfel competiția sportivă contribuie la integrarea socială a participanților prin valorificarea la un nivel superior al proceselor mai sus menționate.

Competiția sportivă este generatoare de valori morale, estetice și tehnice, care creează participanților stări emoționale de mare profunzime.

C.S. Budokai participă la competiții sportive:

1. Shotokan Karate Do WSKF, desfășurându-se conform regulamentului WSKF pe categorii de varstă, greutate și valorice, la următoarele probe de concurs:
– Kata individual;
– Kata sincron (feminin/masculine sincron);
– Kata mixt (două fețe și un băiat sau doi băieti și o fată);
– Shobu ippon kumite, (individual și echipe);
– Jiyu kumite.

2. Autoapărare (Goshin Jutsu), cu probe specifice, desfășurându-se conform regulamentelor probelor, pe categorii de vârstă, greutate și valorice.

C.S. Budokai participă la competiții sportive internaționale:
Campionatul Mondial WSKF;
Campionatul European WSKF;
Campionate internaționale specifice Goshin Jutsu.

Click aici pentru istoric competiții.

 

Prof. Sensei Marian Manole
Comentariile sunt închise.